Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

| Μ.Ε.|


|ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ|


          Κάθε έφεδρος στα αυτονόητα πλαίσια της υπεύθυνης συμπεριφοράς μετά την λήξη της ενεργού θητείας του και την απόλυσή του από την μονάδα, οφείλει να κρατά ενήμερη την Στρατολογική του Υπηρεσία όσον αφορά τα στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο,διεύθυνση) ούτως ώστε αν χρειαστεί (ασκήσεις, εκπαίδευση, επιστράτευση), ο Στρατός να μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί του άμεσα.

          Καίτοι αυτονόητο, ας μας επιτραπεί να διευκρινίσουμε ευγενικά ότι το "οφείλει" σε καμμία περίπτωση δεν έγκειται σε κάποια μορφή υποχρέωσης ή εξαναγκασμού σε κάποια (οιαδήποτε) υπηρεσία, ούτε καν ορίζεται σε πλαίσιο "πειθαρχίας" σε "κάποια διαταγή". Και ασφαλώς δεν θα έπρεπε να ιδωθεί από πλευράς εφέδρου υπό το λανθασμένο αυτό οπτικό πρίσμα.

          Το "οφείλει" σημαίνει πολύ απλά να είναι σωστός απέναντι στην Πατρίδα του και πάνω απ΄όλα στον ίδιο του τον εαυτό! Και σε περίπτωση που η πρώτη τον χρειαστεί, να είναι εύκολη, άμεση και γρήγορη η επικοινωνία μαζί του ώστε να διευκολυνθεί το έργο των Ελληνικών Δυνάμεων και του στρατού σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χρονική περίοδο κι αν κριθεί αυτό απαραίτητο. Δεν υπάρχει τίποτα το καταναγκαστικό, τουναντίον ο έφεδρος με αυτή την μικρή μόνο ενέργεια, νιώθει ήδη άρτιος και συνεπής απέναντι στον εαυτό του και εν συνεχεία απέναντι στο σύνολο.

          Η διαδικασία είναι κυριολεκτικά διαδικασία λίγων λεπτών.

          Ο έφεδρος έχει δύο επιλογές.

Α. Ενημερώνει το στρατολογικό γραφείο της περιοχής του για τα στοιχεία του (σε περίπτωση που το κάνει πρώτη φορά) ή για ανανέωση στοιχείων σε περίπτωση που υπάρχει αλλαγή αυτών (π.χ. αλλαγή τηλεφώνου, μετακόμιση, εργασία στο εξωτερικό κτλ...). Η συνέχεια ανήκει στην Στρατολογική Υπηρεσία η οποία έχει ευθύνη να ενημερώσει την Μονάδα Επιστράτευσης στην οποία ανήκει ο έφεδρος.

Β. Ενημερώνει ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ την Μονάδα Επιστράτευσης (Μ.Ε.) στην οποία ανήκει. Εάν ΔΕΝ γνωρίζει ο έφεδρος σε ποιά Μ.Ε. είναι καταχωρημένος, αυτό μπορεί να το κάνει ρωτώντας την στρατολογική του υπηρεσία. Επιγραμματικά και χάριν παραδείγματος, όσον αφορά τους εφέδρους του νομού Θεσσαλονίκης, ο Αριθμός του Στρατιωτικού τους Μητρώου μπορεί να ξεκινάει από 130 ή 131 ή 155, και ανήκουν στην 13 Μονάδα Επιστράτευσης. Αν πάλι ξεκινάει από 134, τότε ανήκουν στην 12η Μ.Ε.. Η τοπική στρατολογική τους υπηρεσία αποτελεί την προτεινόμενη αλλά και ασφαλέστερη επιλογή ώστε να ενημερωθούν με βεβαιότητα για την Μ.Ε. στην οποία ανήκουν.

          Παρακάτω παραθέτουμε τον σύνδεσμο του Γενικού Επιτελείου Στρατού με τις κατά τόπου Μ.Ε. στις οποίες μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να ελέγξει αν ανήκει και να επικοινωνήσει μαζί τους για ενημέρωση/επικαιροποίηση στοιχείων. Ο Χειριστής Επιστρατευτικών Μηχανογραφικών Εφαρμογών (Χ.Ε.Μ.Ε.) αναλαμβάνει στην συνέχεια την ολοκλήρωση της καταχώρησης των στοιχείων του.

http://www.army.gr/el/organosi/stoiheia-organosis-genikoy-epiteleioy-stratoy/klados/a4-dieythynsi-epistrateysis-0

Για την Θεσσαλονίκη:
13 Μονάδα Επιστράτευσης
Τηλέφωνο - 2310461049   
Email - 13me@army.gr


          Μην αμελείς λοιπόν αγαπητέ έφεδρε τούτη την τόσο μικρή υποχρέωση να έρθεις σε επαφή και
να ενημερώσεις τις αντίστοιχες υπηρεσίες για τα στοιχεία σου. Αφιερώνοντας λίγα μόλις λεπτά από τον χρόνο σου προσφέρεις πολύτιμη βοήθεια στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων.


Τρίτη, 22.1.2019*




*   Ο λόγος για τον οποίο η ημερομηνία της ανάρτησης όπως εμφανίζεται στο blog, διαφέρει (είναι προγενέστερη) της πραγματικής ημερομηνίας ανάρτησής του (22/1/2019) οφείλεται σε λόγους εμφάνισης της κάθε ανάρτησης στην κάθε κατηγορία με αντίστροφη χρονολογική σειρά (παλαιότερη ανάρτηση πρώτη) σε σχέση με αυτήν που δίνει ώς προεπιλεγμένη η google και το blogger (νεότερη ανάρτηση πρώτη).